Our tactic: team play!

The refurbishment project was real team play: in close coordination between MEC, owners, tenants and the city, the location was upgraded to the maximum and today offers local amenities including sports and fun. The social responsibility for the residents of the residential area was taken seriously - in addition to a future-oriented mix of shops and offers, the Decathlon Playground is now an outdoor area that can be used free of charge for various sports.

Key Facts

The functional concept

A DIY store designed on two levels as an independent component will become a flexibly convertible area integrated into the center for several new tenants. The goal: Sustainable location occupancy with the greatest possible comfort for tenants and center visitors. As a result of this reorientation, completely new deliveries with storage rooms were created in the rear part of the building for supplying the dealers. In addition, a freight elevator was installed in a newly built part of the building for the delivery of the sports market. Since the sports market on the first floor was separated from the ground floor, customers can access the building via a new escalator entrance building, including a customer elevator (barrier-free). The elevation of the façade in the area of the newly opened Decathlon sports store also serves as a significant new design element with an eye-catching effect and at the same time increases the visibility and distinctiveness of the center.

The comprehensive redesign of the T.E.C. was carried out taking into account the wishes of the tenants with the aim of upgrading the center from the 90s to a mall of the 2020s. The revised CI, the new façade fronts, contemporary interior design and the innovative visitor services - all this together ensures a high quality of stay today.

Confidently transformed - customer needs, shopping trends and sustainability

  • Restructuring of the mall through the use of varying facade applications
  • Varied tenant advertisements in the mall sequence
  • New color concept for the facade and the interior areas
  • Development of a new logo
  • Further development of all wayfinding and orientation elements
  • Conception of the common areas as trendy lounges including charging sockets
  • Refurbishment of the gastro area into a food hall
  • Innovative and sustainable customer services such as covered bicycle parking spaces, public WiFi and charging stations for e-bikes
  • 1,400 free parking spaces, 212 of which are in XXL format
  • Refurbishment of the toilets with a design derived from the hotel industry
  • Lighting with the latest LED technology
  • Modern air conditioning and ventilation technology
  • Outdoor ball sports area for free use by local residents

Responsibility for the environment, the environment and the future.

Successful revitalization